groep 3

Excursie naar kledingwinkel

Het thema ‘Wat trek jij aan..!’ is in volle gang! Groep 3 is naar de kledingwinkel ‘Esprit’ geweest in de Lange Nering. We hebben geleerd hoe het bij de kassa gaat, hoe een kledingwinkel eruit ziet en wat een magazijn is. Op school gaan we met deze input van alles leren en….we maken de kledingwinkel na in onze spelhoek!

Zelf gymles geven!

Op dinsdag mogen de leerlingen zelf een onderdeel van de gymles bedenken. Zo waren Aala en Farah afgelopen dinsdag de leiders. Baltikkertje! Super..wat een enthousiasme!

Ontdekkingstocht op Schokland

Schaatsles

Op maandag 9 januari 2017 kreeg groep 3 op de Deel in Emmeloord schaatsles van een echte schaatsjuf! Super gaaf natuurlijk. Heel veel kinderen hadden nog nooit op schaatsen gestaan, maar wat gingen ze snel!

Gezonde traktaties!

Wat geweldig om te zien…sinds wij een Gezonde school zijn geldt dit natuurlijk ook voor de traktaties. Sonny was afgelopen woensdag jarig..en kijk eens…superrr creatief en..gezond! Amien trakteerde de volgende dag op een Ninja appel…wauh!

Excursie naar Schokland

Op woensdag 16 november 2016 waren we met de groep op werelderfgoed Schokland. Dat we eigenlijk op de zeebodem leven en hier vroeger een woeste zee was is toch wel een heel bijzondere gedachte! En…wisten jullie dat de mensen op Schokland geen koelkast hadden, maar alle eten in de kelder bewaarden? Dat Schokland een eiland was en wanneer er nood was het kanon afgeschoten werd, want ja…een telefoon bestond er toen nog niet. We hebben zoveel geleerd! Na de wandeling buiten mochten we in het museum binnen een speurtocht doen en uiteindelijk hebben we ons eigen museum in het klein gemaakt. In de klas hebben we ons eigen museum gepresenteerd.

Pieten in de klas

Pieten!

Wat geweldig zeg…stonden er opeens pieten in onze klas. We hebben natuurlijk laten horen hoe goed we al kunnen lezen en hebben heerlijk genoten van de pepernoten. Hmm!

Sint Maarten...!

Sint Maarten..!

Yes…we hebben allemaal een prachtige lampion gemaakt en gaan vanavond langs de deuren. Onze geleerde liedjes en het lopen met de lampion hebben we geoefend in de andere klassen. Hier waren we bij de kleuters om te laten zien hoe trots we waren.

Véél letters geleerd!

Ondertussen hebben we al heel veel letters geleerd in groep 3! Letters met een korte klank, lange klank en zelfs met een tweetekenklank..! Met de letters maken we allemaal woorden. Natuurlijk op dit moment veel woorden over de Herfst!

Op zoek naar regenwormen

Nu het buiten volop herfst is zie je dit natuurlijk ook terug in de klas! De kinderen namen allemaal gevonden herfstspullen mee, maar ook zijn we op zoek gegaan naar regenwormen. Hoe leven wormen? Hoe zien ze eruit? Waarom zijn ze nuttig voor de natuur? Tijdens onze zoektocht vonden we ook pissebedden, spinnen en lieveheersbeestjes. Wauh! We hebben een paar beestje in een bak gedaan en ze beter bekeken in de klas. Natuurlijk hebben we ze weer vrijgelaten!

Letters schrijven met scheerschuim

In groep 3 leren wij allemaal letters schrijven. Om het niet alleen op papier te leren, leren wij ook schrijven op verschillende manieren. We leren dan te schrijven met scheerschuim! Dit vinden we allemaal super leuk! We zijn er dan ook heel goed in.

O.B.S. De Keerkring - groep 3 -

Welk groent en fruit zien we in de Coop?

We hebben geleerd over groente en fruit. Omdat we niet wisten hoe al het groente en fruit er uit ziet zijn we gaan bekijken in de Coop. Ook hebben we gekeken welke spullen je allemaal kan kopen in de Coop die te maken hebben  met de schijf van 5.

Voorleeswedstrijd

Op de vrijdag voor de herfstvakantie was de voorleeswedstrijd. Wij mochten luisteren naar groep 7 & 8. Ze deden het allemaal super goed. De winnares kan zelfs bij ons in de klas nog een stukje voorlezen!  In de middag hadden wij onze eigen voorleeswedstrijd. We mochten een stukje voorlezen aan groep 4 & 5. Dit was best spannend. Maar we hebben het allemaal super goed gedaan!

Werken in onze 'de schijf van 5' winkel

In de klas hebben wij onze eigen ‘De schijf van 5 winkel.’ In deze winkel leerde we hoe we met geld moesten betalen, hoe het verschillend fruit heet en alle spullen afrekenen. Dit vonden wij heel erg leuk!

Smoothie maken

Wat is er leuker dan met je eigen gepluk fruit een lekkere smoothie te maken. Eerst mochten we alle het fruit netjes snijden en daarna gingen we er een smoothie van maken. De smoothie bestond uit appel, banaan, peer en sinaasappel.

Leren lezen in groep 3

In groep 3 leren wij lezen. We kunnen ondertussen al heel veel letters lezen. Elke dag proberen we steeds weer wat sneller te lezen. Als je het durft dan mag je bij de kleuters voorlezen. Dit is wel spannend maar heel leuk!

appelmoes maken

De moeder van Bianne kwam met een tas vol met appels. Van deze lekkere appels hebben wij appelmoes gemaakt. Eerst moesten we alles snijden, daarna moeten we het koken. Uiteindelijk mochten we allemaal onze eigen gemaakte appelmoes proeven. MMM, het was heerlijk!