groep 4

Zelf kleding naaien!

In januari en februari heeft het thema “kleding” centraal gestaan. Dit omdat juf Marianne afscheid nam. Juf Marianne heeft zelf altijd veel kleding gemaakt.

We hebben een  bezoek aan verschillende kleding- en schoenen winkels gebracht. Daar mochten we vragen stellen en rondlopen. We hebben ook gekeken hoe lang de winkels open zijn en wat kleding en schoenen kosten. Dit omdat we op school een schoenenwinkel wilden maken. En het moest wel zo echt mogelijk. In de schoenenwinkel hebben we veel aan geld rekenen gedaan. Hoeveel moet je betalen, hoeveel geld geef je en hoeveel geld moet je terug krijgen.

Ook zijn er 2 juffen (van het Loco naaiatelier in Emmeloord) bij ons geweest om met ons kleding te maken. Alle jongens hebben een shirt gemaakt en alle meiden een jurk. Deze zelfgemaakte kleding hebben we laten zien op het afscheidsfeest van juf Marianne. In een echte modeshow hebben we over de paarse loper laten zien wat wij hebben gemaakt. Bij het maken van de kleding hebben we ook hulp gehad van een aantal moeders. Moeders nogmaals heel hartelijk bedankt, net als de juffen van het naaiatelier.

Het thema had van de kinderen nog wel langer mogen duren. Het was super leuk.

O.B.S. De Keerkring - groep 4 -

Zwarte Pieten in de klas!

Op vrijdag 18 november waren daar ineens twee strooipieten op school. Na een paar keer langs onze groep heen te zijn gelopen, kwamen ze dan ook eindelijk bij groep 4/5 naar binnen. Wat gezellig was dat! Alle kinderen kregen een handjevol strooigoed. Samen met de pieten hebben we nog even gedanst en de kinderen hebben de pieten ook nog wat moeilijke rekensommen geleerd.