groep 5/6/7 de meteoren

Excursie naar energiefabriek

Groep 6/7 ging 13 april naar de Energiefabriek in Lelystad. Dankzij een paar ouders die chaufferen konden wij erheen. Wij zagen en roken(!) o.a. een biovergister en bekeken een windmolen van buiten èn binnen!

thema Energie

Mohammed, Yanaica en Elena interviewden juf Esther over het energieverbruik van de school. Zij vertelde o.a. dat ze zuinig zijn met energie belangrijk vindt en dat dit gebouw al heel energiezuinig is, omdat het zo nieuw is. Zo hebben we bijv geen radiatoren, maar een warmte-terugwin-systeem. Juf Esther vertelde ook dat ze wel graag zonnepanelen op het dak zou willen.

Zwemmen in Bosbadhal

Wij zijn op dinsdag ochtend met groep 7 naar de Bosbadhal geweest.
Het was  dolle pret .
 We gingen van de hoge duikplank en  de  lage duikplank.
En we hebben lekker in het water gespeeld en gezwommen.
Het was super rustig .
 We hadden heel veel ruimte om te spelen en te zwemmen.
En er waren ook nog matten  waar je op kon
liggen en staan.
Je mocht ook van je eigen geld wat lekkers halen.
En we deden ook nog een kleine water gevechtje.
Jongens tegen de meisjes.
En het was gelijk spel.
Jammer dat meester Jan niet mee deed.
Maar hij was net een beetje beter.

Alina en Melissa

Oefening baart kunst

Juf Ingrid en Khadija waren zondagmorgen 12 februari de enige twee lopers namens de Keerkring, die bij de Bosbaanloop aan de start stonden. Khadija liet zien dat oefenen helpt: in december liep ze met moeite één rondje van 2,6 km, in januari met meester ging één rondje al vrij gemakkelijk in 18 minuten. En nu liep ze twee rondjes! Klasse! Dan smaakt de chocolademelk extra lekker!

Gave Djembé-les!

Maandagmorgen na de herfstvakantie begonnen wij muzikaal: met een djembé-les van docent Mustapha bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder, voorheen het Muzisch Centrum. Na een gezamenlijk begin gingen de kinderen uiteen in groepjes, die een zelf bedacht stukje moesten instuderen. Tenslotte voerden ze het uit voor de hele groep. Veel kinderen waren zo enthousiast ,dat ze vroegen of we dit jaar misschien nog zo'n les konden krijgen! Wat zou dat leuk zijn!

O.B.S. De Keerkring - groep 5/6/7 de meteoren -

Opening thema "De gezonde school"

Voor de opening van het project over De gezonde school bezochten wij veelteelthouderij Wolters aan de Sloefweg bij Marknesse. We werden bij aankomst opgedeeld in drie groepjes. Groep 7 werd rondgeleid door de zoon van de boer die samen met zijn ouders op de boerderij werkt. We verbaasden ons over de machines die computergestuurd héél veel doen: melkrobots, borstelmachines en ook het voer samenstellen en geven gaat automatisch. Ook zagen we een machine die de hokken schoonveegt. Ongelooflijk! Een heel mooi en leerzaam begin van ons project. Wel jammer dat sommige koeien "Boeh" riepen. Zo onsportief!