groep 5/7/8 de planeten

O.B.S. De Keerkring - groep 5/7/8 de planeten -

Druk, druk, drukā€¦.. Op de fiets naar Schokland.

O.B.S. De Keerkring - groep 5/7/8 de planeten -

Praktisch Verkeersexamen in actie!

Voor de theorie zijn we allemaal al geslaagd. Nu nog laten zien hoe we het in de  praktijk doen.

O.B.S. De Keerkring - groep 5/7/8 de planeten -

Smikkelen en smullen bij de klassenlunch in groep 8.

Wandelen voor water

Groep 8 wandelde maar liefst 6 km met 6 liter kanaalwater in de rugzak. Het doel? Beseffen dat kinderen in Liberia dit dagelijks doen om drinkwater te halen. Door sponsoren hebben we 50 kinderen kunnen helpen aan schoon drinkwater. ZOA verdubbelt het geldbedrag , dus hebben we ons doel: ongeveer evenveel kinderen helpen als onze school heeft, bereikt!

Het verzamelde geld wordt gebruikt voor het slaan van nieuwe waterputten en bouwen van nieuwe waterpompen.

Linedancin'!

Bij het thema Amerika past er één dans het allerbeste: Linedancing. En dat levert een boel vrolijkheid op!

Voorbereiding op kerstmarkt

De voorbereiding op de kerstmarkt is in volle gang en gebeurt met hart en ziel!

O.B.S. De Keerkring - groep 5/7/8 de planeten -

Vol verwachting klopt ons hart

Wat hadden wij mooie surprises voor elkaar gemaakt!

O.B.S. De Keerkring - groep 5/7/8 de planeten -

The world is a ...pancake!

Wat prettig dat ze in Amerika pancakes eten!

Thematisch Werken in groep 8

Ook in groep 8 zijn we druk bezig met het thema ‘Feest’. Dit thema sluit aan bij de kinderboekenweek en ook bij het eerste hoofdstuk van onze nieuwe taalmethode ‘STAAL’. Hier ging het over het land China, haar cultuur en gewoonten. Naar aanleiding hiervan hebben de kids een hele fraaie Chinese draak gemaakt. Ze hebben een dansje mee geoefend en laten dit binnenkort aan de hele school zien.

Verder hebben de kids een Mexicaanse sombrero gemaakt en kunnen ook een heel mooi Mexicaans liedje zingen, dat op bijna alle feesten in dat land gezongen wordt.