thema's

O.B.S. De Keerkring - thema's -

Opening thema: Kunst!

Wauw! Vanochtend hebben wij een nieuw thema geopend.

Het thema: Kunst!

Tijdens deze opening kwamen er allerlei kunstvormen aan de orde. Dans, muziek, schilderen en gedichten. Na de opening gingen de kinderen weer terug naar hun eigen klas.

De zonnen en sterren zijn bezig geweest met een groepskunstwerk op een wit laken.
De manen en raketten gingen aan de slag met tekenen op de muziek van Vivaldi.
En.....
 De Meteoren/planeten en de kometen hebben zich verder verdiept in de fotografie en compositie.

De start was prachtig! Nu zullen de kinderen het kunst thema verder uitdiepen.
Kom gerust een kijkje nemen in de klassen tijdens de kijkochtend.

O.B.S. De Keerkring - thema's -

Opening thema: Waar leven wij?/ Afscheid meester Sherwin

Thema ‘Waar leven wij…’?

In dit thema hebben de kleuters veel dingen over zichzelf ontdekt. Ze hebben armen, ogen een mond en nog veel meer dingen. Ook hebben ze gezien dat ze allemaal verschillend zijn en dat ze allemaal in verschillende huizen wonen en dat die huizen in verschillende straten staan.

In groep 3 en 4 hebben de kinderen gezien dat je de straat waar je woont, waar je huis staat op google maps kunt vinden. Ze hebben geleerd dat er van Emmeloord een plattegrond is. Bij het maken van een plattegrond is het goed om de dingen van boven te bekijken. De kinderen hebben een plattegrond van de klas gemaakt. Om dit goed te kunnen doen stond er regelmatig een trap in de klas, zo konden ze de klas van bovenaf bekijken. Om Emmeloord goed van boven te kunnen bekijken zijn we boven in de Poldertoren geweest. Juf Wies heeft veel verteld over het ontstaan van de polder. De kinderen weten dat Emmeloord een plaats in Nederland is en dat Amsterdam de hoofdstad van Nederland is.

In de groepen 5 t/m 8 stond Europa centraal. Want welke landen liggen er in Europa en wat is kenmerkend voor dat land? Er zijn bijvoorbeeld pizza’s gemaakt (Italië), een waar Trollenbos (Noorwegen) en niet te vergeten: de Vikingen (Scandinavië).

Afsluiting thema "Waar leven wij?"

Wauw! Wat hebben wij genoten van deze mooie afsluiting! Heeft u onze school ook bezocht?